slide show

Klubbar ?

Som ni kanske vet är jag en så kallad "klubblös ryttare". Vill inte vara det.. Är det någon som har en bra och billig klubb i Örebro ? asså som man bara kan vara medlam i, ifall man vill ut på tävling eller något sånnt..
Mest av allt vill jag ju rida för HRK men det är dags att förnya sig--

Förlåt

Förlåt, förlåt men jag har inte haft orken till att blogga det mesta har varit skit.. Men ridningen på HRK i tisdags gick elt underbart. Kan inte skriva om det nu, börjar gråta då kan jag lova.. Och man kan ju inte sitta och gråta på sjukhuset..

Träningen hos Jenny gick också jätte bra, lite fjantig var pokemon bara men, men..

I tisdags efter min sista ridlektion på HRK så fick jag veta att Luna inte mådde bra så det gjorde ju inte allt bättre för den delen heller..

Men nu sitter jag som sagt på sjukhuset och läkarn ska få kolla på mitt knä igen. För er som inte vet det så har jag pajat mitt knä i skidbacken...

Vi hörs imorgon för efter träningen idag så ska jag och grilla med ett par otroliga människor, vi lär sitta ute hela natten ;-)

//MAJA G


Longerar Gunda


Gunda

Red Gunda i Torsdags och det gick helt okej. Hon ville inte riktigt lämna stallet men var sjuukt taggad annars. Red över en liten bom ute på grusvägen i skritt och trav oh inne i hagen så skulle jag trava men hon tog galopp istället och hoppade över några upphöjda bommar( rekord, hon är väldigt rädd för bommar).

Tog en trav(galopp) igen och sedan så tyckte jag att det fick duga för hon började bli lite övertaggad. Imorgon rider jag henne igen!

Bättringsvägen

Luna mår lite bättre just nu men hon ska fortfarande stå kvar i boxen några dagar till innan hon får börja stå i sjukhage. Mer får ni veta när vi ringt veterinären igen...

Älsklingen...♥

Min prinsessa har blivit sjuk... Fång eller hovböld eller något annat, mer vet vi inte... Jag känner på min fång, men hoppas på hovböld såklart. Vill bara dö och jag vet inte vad jag ska ta mig till men jag är i alla fall lycklig att min finaste mår bra i övrigt, hon är mitt allt...♥

Så ja, även fast mina framtidsdrömmar är krossade så finns det i alla fall någonting kvar att leva för. Min bästa bästa bästa♥
image description


Hänt på Bäckvikens stall

Förminskad gödselhög-Check!


Luna 22 Maj

Tänkte bara börja med att jag hade världens bästa medryttar häst, idag. Bara lite tjafs!


Började med att  hoppa upp på Gunda. Det är en grej jag har längtat efter flera månader.  Lite stress var det idag så jag började med att mocka. Riktigt kul att mocka för mockning=köra skottkärra.
Hoppade upp på Luna och hon ville inte stå still medans Maja T skulle hoppa upp på Gunda, hon ville bara iväg stackarn.. Gick upp en bit och hästarna skötte sig perfekt. Red en bit på en grusväg vi vände upp där, red kanske 100 meter upp där. Sen tvärstanna Luna och vägrade gå längre ditåt. Så vi vände och lät hästarna bestämma vart vi skulle gå sen 
De valde att gå längre hemifrån, så vi gick dit en bra bit med en hel del trav. Vände i en sväng. Luna ville verkligen inte gå därifrån för det var en ko hage där, men inga kor i. Hon kände säkert lukten av korna som gått där innan, och hon älskar verkligen kossor.
Vände hem somsagt och travade en bit sen så skulle vi galoppera och jag gav henne galopp skänkeln hon tog den jätte fint, samlade och fint i galoppen men orkade inte så länge. Skrittade fram en bit till. Där får hon syn på ett par får och ställer sig mitt över vägen och glor som ett fån på fåren. Hoppade av och ledde henne en bit. Hoppade upp efter kanske 300 meter (?)
Sedan så var det dags att galoppera igen, och jag gav henne galopp skänkeln men det gick bara fortare och fortare i traven.... Samlade upp i traven igen och gav galopp skänkeln och hon tog galoppen jätte fint. Ställde mig upp i lätt sits och lät henne rulla på i högt tempo..

Imorgon ska jag träna för min tränar, men vet inte om jag hinner skriva om det sen för jag ska på fotboll med massa kompisa efter.. På tisdag tränar jag sent igen men ska försöka slänga in ett inlägg då..





Gunda 22 April!

Idag var det uterittsdags igen med Maja G igen :) Började att skynda oss ordentligt och vara riktigt effektiva när vi skulle göra i orning dem så att vi skulle hinna. Sedan så fick Maja hoppa upp på Gunda, resten kan hon nog skriva själv :)

Under själva ridturen så skrittade vi först ungefär en kilometer på asfalten och sedan grusvägen, sedan så travade vi, varvat med skritt några kilometer till. Var ute ungefär 1 timme och det gick så bra, hästarna var riktigt snälla och glada. Gunda var jättetaggad men lyssnade ändå bra och vände inte hemåt en enda gång.

På vägen hem så galopperade Maja lite med Luna men det gick inte så bra för mig då Gunda fick syn på några får, så vi krånglade lite innan vi kunde fortsätta. Till sist så fick även jag galopp. Hon vart lite nonchalant och seg på slutet så det var inte så jättebra, men själva galoppen var bra som vanligt!

Stallet nästa

Ska strax klä på mig och be om skjuts till stallet. Förhoppningsvis så kör han mig dit. Ni får höra om stalldagen sen


Mina svagheter inom ridningen- Maja G

5 svagheter jag har inom ridningen.
- väldigt rädd av mig
-älskar att tävla men hatar att förlora
- mina händer välter ofta
- mitt överliv är framåt lutat (men jag jobbar på det)
- jag vågar inte alltid be om det jag ska ha direkt.

//Maja G


Ny design

Nu är nya designen uppe. Jag är helt okej nöjd även fast den var lite slarvig. Men det blir en ny fräsch start här! :)
Har lite småfix kvar dock.
l


Tillbaka

Hej sorry för min oförberedda bloggpaus.. Det har hänt så mycket skit så vissa morgnar så har man knappt orka gå upp till skolan .

Men nu är jag back On track igen.

Som ni kanske har läst så red jag och Maja ut på hästarna tillsammans. Jag har varit super duper rädd för Luna typ för ja, massa olika anledningar. Men vi red ut tillsammans och Luna var verkligen hur fin som helst. Ryggen jobbade som aldrig förr och öronen framåt hela tiden. Maja och jag travade och skrittade fram på vägen dit.

När vi skulle hem så började vi trava igen och så började Gunda galoppera lite. Så jag gav Luna galopp skänkeln och hon samlade fint i galoppen och herregud vad stolt jag var över ponnyn då.:)

Jag galopperade Luna för första gången sen i höstast. Och Maja och jag galopperade tillsammans för första gången.

Tänk vad stora framsteg vi och hästarna gjort. Jag har gått från hoppryttare med en väldigt lätt sits, till att vara en dressyr ryttare med en djup och fin sits. Gunda har gått från knappt att vara ridbar till att kunna galoppera ut med hennes hag kompis

Ni fattar inte hur stolt ryttare jag är nu. Men på Tisdag så rider jag min sista lektion på HRK och jag lovar jag kommer stor grina.

Vi hörs snart igen


Skiss på ny header!

Vad säger ni om denna layout? :)


Gunda 18 April

Igår så red Maja G och jag en jättehärlig uteritt på hästarna, jag hade Gunda. Skrittade först på Asfaltsvägen och hästarna var duktiga, dock var Gunda lite rädd för olika saker men det gick bra. Sedan så gick vi in på en gräs/grusväg och travade en hel del, jättehärligt var det!

Red ca 1 kilometer på den vägen innan vi vände och tog en galopp hemåt. Är så stolt över hästarna som var så duktiga och glada, Gunda tog galoppen ganska bra, andra gången jag galopperar på henne så det är kul. Efteråt så flög hon runt och taktade men det är bara kul :)

Hoppfilm


Glad påsk!


Maja T och Luna

Foto: Maja G Fler bilder HÄR

Maja T och Gunda

TACK MAJA! Fler bilder HÄR

Maja G och Luna

Fler bilder HÄR

Luna och Gunda 4 Mars

Igår så fick inte Maja rida pga "sjukdom" så jag red båda hästarna. Jag började att borsta Gunda och vi tog bort hår på båda hästarna i nästan en timme... Sadlade och tränsade båda två och så red jag Gunda först medan Luna skrittades med Maja. Först bråkade Gunda lite och ville hem men sedan gick det mycket bättre. Vi tog en tur ute på vägarna och jag travade en del, Gunda var jättepigg och glad.

Jag tog faktiskt min första galopp någonsin på Gunda också. Galopperade två gånger och första gången tog hon den perfekt och andra gången så travade hon fortare än jag trodde en häst kunde trava, men när jag bromsade lite så tog hon galoppen. Hon har verkligen en jättehärlig galopp, alldeles stilla sitter man i sadeln.


Skrittade av Gunda och hoppade sedan upp på Luna, gick ut på fältet och travade samt galopperade lite. Hon var lite tjurig i traven men så fort hon förstod att det var galoppdags skötte hon sig jättebra och var glad och taggad.
Maja G och Gunda. Fler bilder HÄR

Onsdag

Idag så kommer Maja G hit och vi ska väl rida tillsammans, hade jag tänkt i alla fall, så får vi se hur hästarna sköter sig. Systemkameran=bilder!

RSS 2.0