slide show

Passet kommer detlajerat imorgon

Imorgon kommer hopp passet och mina tankar om  jag ska satsa på ryttarkarriären eller om den ska få ett slut  inom snar framtid. Allt detta får ni imorgon.  Ska inte sova än ni som tror det, ska anmäla mig till någon sorts bok tävling där man kan få sin bok/novell tryckt. Det skulle vara en dröm om jag fick något av mig själv tryckt. VI HÖRS IMORGON C.U


-Bildlöstinlägg-

Imorgon

Imorgon är det ridning och hoppning, taggad till tusen ska få hoppa  min lilla vita prinsessa som går som en klocka över hindrerna :) Hoppas jag får kritik imorgon så jag kan bli ännu bättre. Ska strax släcka lampan och sova för imorgon är det simning i skolan. Men vi hörs imorgon efter ridpasset så kanske ni får ett långt inlägg vem vet vad Maja har att bjuda på ? :D

Trix och bus

Jag mår lite dåligt så jag trixade bara lite med Luna och Gunda i hagen idag samt busade lite.
Lunas nya trix: Skaka på huvudet på kommando!


Luna som hopphäst ;)

Huva: Gold Medal sports( Maja G som köpte åt Luna i födelsedagspresent!)
Schabrak: Showmaster Silver
Senskydd: Equi- Guard Jump Off
Träns: Bole
Sadel: Hoppsadel Santa Cruz, Jean Luc

Hoppvideo

Några otroligt låga bushopp. Man är ju dressyryttare, haha!

Hööks katalogen

Jag tycker inte om några av grejerna i Höökskatalogen, de föll mig verkligen inte i smaken. Visst gillar jag färgglatt men de kunde väl ändå köra på något annat? Bilderna de har där sakerna är på hästar ser ut som en ponnytävling, inte som det otroligt snygga, stilrena Hööks....

Crisandra 24 Januari

Började med att komma typ 10 minuter innan lektionen började så borstade, sadlade och tränsade henne lite fort så dära. Vi satte upp i sadlarna och började rida fram självständigt. Jag skrittade fram 5 minuter i båda varven sen så började jag jogga igång henne lite i 5 min. Red även lite skänkelvikningar och volter vid A och E. sen började galopparbetet igång då hon var väldigt tjafisg i munnen eller vad man ska säga. Längde galoppen på långsidorna och kortade den på kortsidorna, vilket gick väldigt bra.

 

Sen började allt arbete igång, Julia och jag gick ner på A volten där min ridlärare lagt upp bomar vi skulle över. Gick bra de första gångerna tills jag började kräva mer av henne då blev hon tjurig och ville inte gå.. Sa till henne på skarpen en gång och sen fungede allt som en dans i båda varven. Fick inte mycket kritik så antar att det var ganska bra.

 

Sen i slutet gjorde vi volter i hörnen som gick bra då också. Hon var ganska stel i höger sidan så fick jobba mycket där.

 

Den första övningen vi gjorde kallas klockan och är väldigt bra då man får jobba hästen mycket och man kan göra den jätte svår men ändå lätt.


Schockemöhle

Mina föräldrar har beställt ett Schockemöhle schabrak åt mig! Helt sjukt då det är det snyggaste schabrak jag någonsin sett. Jag är så otroligt glad! Tack!

Igår och idag

Igår så gick jag på en superhärlig promenad med Luna i snön! Grusvägen och skogsvägen helt för mig själv och det ända som hördes var Lunas hovsteg, otroligt härligt. Idag har jag STUDIEDAG, otroligt skönt och jag ska försöka hinna rida båda hästarna. Kram!♥

Hej på er!

Jag kommer vara bortrest hela helgen därav uppdateringen , men ska göra lite tidsinställda.


Luna 20 Januari 2012

Hejsan hoppsan skulle ha skrivit om det hära i Fredags kväll men hann inte så det kommer nu bara 2 dagar försent

Men som ni kanske fattar englit rubriken, så red jag Luna. Jag fick gå 30 minuter för att komma hem till Maja och när jag kom dit så hade hon borstat klart hästarna redan så jag gjorde en liten fin svansfläta och en urgullig tofs i pannan på henne.. Men iaf när jag harde gjort det så var det dags att sadla och tränsa. Vi valde att ta ett beigt schabrak, dressyrsadeln, benskydd och ett svart träns med vit paddning.


Jag började med att skritta ut på fältet och jag tror aldrig att Luna har varit så snäll mot mig som hon var då, hon drog verkligen ingenting och var inte för slö heller. Så jag skrittade över hela fältet och gick över ett dike på kanske 20 cm eller något första gången larvade hon sig lite och skulle titta väldigt mycket på diket, men hon gik över och på vägen hem så var det samma sak igen hon skulle titta men inte så hemskt mycket denna gången.


Mitt ansikte och mina ben var så frusna så det kändes som om att dom hade gått av, så jag valde att inte trava. Ville se Maja rida i dressyrsadeln, så hon satte upp i sadeln och tog en trav upp för grusvägen och en galopp nerför den. När hon hade gjort det så var Luna bebis och ville inte göra någonting själv så jag gick före och visade henne vart hon skulle och vi gick upp och nerför några backar. Sen så kollade jag på klockan och såg att klockan närmade sig 5 så vi hann tyvärr inte göra någonting med Gunda.


Var även där idag med en tjej som heter Lovisa som har en jätte snygg valack från Rhyd ddu stuteriet i Wales eller vart han är ifrån. Men den ponnyn är snygg iaf.  hade varit på Hööks innan och köpte en prestent till Luna som var en marin blå huva. som hon även fick idag. Hästarna var väldigt gosiga idag eller vad man ska säga :)
Fick inga nya bilder på Luna så ni får en gammal bild :)

Outlaw Luna 22 Januari

Idag så red jag väldigt länge, bland annat ett par kilometer på asfaltsvägen, men i övrigt gick ridpasset uselt. Luna lyssnade inte ett dugg på mig hur bestämd jag än var, men jag berömde med långa tyglar när hon gjorde rätt och då verkade hon så förvirrad att hon inte ens åt gräs. Jag fick ändå till ett par galopper men för det lilla energiknippet är det inte riktigt nog tyvärr. Bara att försöka imorgon igen då..!

Idag så kom Maja G och hälsade på Luna samt att hon lämnade Lunas födelsedagspresent, en sueprfin huva! Så nu kan Luna vackert visa upp sig i marinblå hoppoutfit, haha :) Luna blev såååå glad så !
Visst är den fin? :)
Snö idag...

20 Januari

I fredags så red Maja G. När hon kom hade jag redan börjat borsta och mockat och sedan så red hon på fältet och över ett minidike och första gången så gick hon över lite tvekande men sedan gick det bra. Maja togf det lugnt då hon hade träningsvärk och frös om jag kommer ihåg rätt.
Sedan så red jag lite och tog ett par korta galopper och småklättrade lite innan Maja skulle hem. Vi red i dressyrsadeln idag och den fick positiv respons från Maja! Haha :)

Har inte bloggat på 5 dagar, förlåt...!

Jag har haft fullt upp med skolan så jag har inte kunnat blogga här. Mera står på http://otroligahast.blogg.se . Maja G skrev ju om Roffe, och jag håller med, fatta vad stolta vi ska vara! HÄR( http://otroligahast.blogg.se/2012/january/arg.html#comment )har jag skrivit ett inlägg till alla Haters.... Och som Maja sa kan man inte heller lägga in bilder, länkar eller liknande på denna bloggen just nu, superkonstigt, samt att det inte blir några mellanrum. Idag så har jag ridit dressyr, jag red på fältet och Luna var jätteduktig och jättefin, dock väldigt snabb i traven men hon har ju tagit det lugnt ett par dagar så det förstår jag. Jobbade mycket på öppnor, skänkelvikningar och framdelsvändningar och min sists kändes jättebra och Luna var supermjuk i munnen , dock var det lite som fattades. Igår så vilade Luna men då red jag istället Gunda, det var jätteskoj, även fast jag bara red en liten kortis. Hon var i övrigt ganska glad och snäll och jag skrittade bara och gjorde lite basic övningar. På fredag kommer Maja G och rider, det var ett tag sedan nu efter helgerna och allt :) // Maja T

Chrisandra 17 december

Red Chrisandra på ridskolan igår och det gick helt okej faktist för en gångsskull, Vi hade dressyr och vi jobbade på att jobba dom ner i formen och ha perfekta böjningar i volter.. Chrisandra gick ner i formen 2-3 gånger så jag är riktigt nöjd. :) Vi värmde ju såklart upp med lösgörande hjälper och sånnt. Jobbade också mycket på öppna, skänkelvikningar och framdels vändningar. Eftersom jag egentligen är dressyr ryttare så är det jätte nyttigt för mig :) Men jag måste tyvärr gå nu och blogg.se dampar lite lätt så kan jag inte lägga in någon bild eller något // MAJA G

Jaa ridsporten stiger mot toppen

Rolf Göran Bengtsson vann jerringpriset och stoltare häst tjej kan man inte bli som i den hära situationen :)

Ojoj ni kan inte gissa hur lycklig tjej det är som sitter bakom den här iphonen. Sverige leder världscupen i både hoppning och dressyr, i hoppningen har vi roffe och i dressyren har vi Patrik kittel :))

Ridsporten stiger mot stjärnorna nu ****

Men hej då /// MAJA G


Luna 12 Januari

Idag så började jag med att ställa upp Luna och borstade av henne som för en gångs skull var ganska skitig. Sedan så red jag, med sällskap av pappa och Gunda, på fälten lite grann, då var hon som en bomb med energi! Hon blev dock lite lugnare och sedan red jag lite själv och galopperade av den värsta enegrin. Efter det tog jag in henne i boxen, där är det skönast för henne efter ridpasset så att hon kan snurra lite, rulla och slappna av samt att jag kan strecha henne.

Det gjorde jag, strechade alltså, och oj vad hon sträckte! Brabra. Efter det så borstade jag av henne igen, tog bort lite damm och så blev det lite massage också och innan jag släppte ut henne oljade jag på hovolja för att motverka strålröta nu när det är blött. Jag bedömde även att det var lite för varmt för täcket, hon borde klara sig.  Idag var hennes skydd inte så fruktansvärt leriga men istället verkade det som att det skvätt en massa för hon hade smutsfläckar upp på magen och på mina stigbyglar, haha!

Luna <3

Luna hade mått lite dåligt under dagen, bland annat skakat väldigt mycket under ett tilfälle. Efter lite ompyssling är hon dock bättre och tempen har gått ner 0.2 grader. Förut var hon hängig men nu verkade hon må jättebra så imorgon rider jag som vanligt!

Grattis Luna!


Outlaw Luna 6 Januari

Igår så red jag bara en kort stund, kanske 40 minuter och jag skrittade och travade bara. Jag försökte joba henne men det var verkligen inte rätt dag då hon försökte springa ifrån arbetet, så jag gjorde lite framdelsvändningar i skritt på fältet och annars mest lång trav.

Luna 5 Januari

Idag så red jag ut med Luna och för en gångs skull lyssnade hon faktiskt bra! Jag gick efter tipset jag fått från min dressyrtränare Helena och det hjälpte jättemycket! Vi hade verkligen en härlig tur. Det var ett kort kontitionspass på kanske 30, 40 minuter och jag gjorde lite galopp-skritt övergångar och avslutade med en härlig, snabb galopp. Det är viktigt för henne att bli mer alert så därför övar jag övergångar.

Hon var otroligt taggad så det var knappast några problem att få igång henne, snarare att stanna henne ;) Sedan så tog jag in henne och satte på båda hästarna täcke( fick muta Gunda med äpple för hon är så kittlig på bakbenen) och klappade om Luna rejält, så duktig är hon!♥
Haha ni ska veta hur obekvämt det är att sitta med benen på sidan i en dressyrsadel, det är så trångt! Haha;)

Besöksrekord

Precis som Maja sa, det har varit besöksrekord här igår! Riktigt bra för att vara bäckvikens stall, helt klart. Idag så har jag tjänat ihop 120 :- och även fått ett schabrak sålt för 55:- så nu är jag 175:- rikare! :)
Ska även snart ut och rida, får se vad dagen har att bjuda på...


Beskösrekord !

Nu har vi fått besöksrekord här. Det är högt för att vara backvikensstall.

Jag ska bara hälsa er att jag lever efter en lång bilresa. Vi stannade till hos min mormor ocgh sover här imorgon bär det av till fjäll huset och vi får se när vi kommer till min mormor igen

En novell

Här är en novell jag skrev för inte så länge sen, den belönades med ett pris på min skola.


Vi sa att det alltid var du och jag för alltid men så var det visst inte, för nu står jag här med tomma händer och vet inte vart jag ska ta vägen för saknaden efter dig är allt för stor.


- Jag själv heter Mia och har precis fyllt 15 år, min pojkvän gav sig av till himlen för ungefär 2 månader sen


Allt började så hära iallafall. Det var sista dagen i 8:an vi skulle precis gå till skolaavslutningen. Vi bodde grannar. Jag gick utanför min dörr. Hör någon ropa mitt namn, kollar åt höger sen vänster, ser ingen sen så tittar jag precis framför mig och där stog du. Du sa de tre orden som skulle göra vilken tjej som helst lycklig. Att höra de tre orden från dig är helt otroligt, jag har gillat dig sen tredje klass, de tre orden var "Jag älskar dig!". Jag minns  den kvällen, den va den underbaraste i mitt liv.



Jag minns varje sekund från den skolavslutnigen, vi sa till alla från vår klass att det var vi nu och inget kunde komma i mellan oss nu.


Den sommaren handlade bara om oss, dig och mig intget kunde komma imellan oss... Jag fick frågan varje dag från mina så kallade tjejkompisar "Varför vill en av klassens sötaste killar vara tillsammans med fula Mia?" Jag kunde ignorera det med hjälp av dig, du gav mig en styrka, en styrka som inte fanns någon annanstans.



Den dagen du sa till mig att du inte orkade med ditt liv skrattade jag och sa "men det gör du visste". Jag var så oförstående med allvaret med att du inte orkade leva längre. Jag lyssnade inte på dig så jag bytte bara ämne. Den 7 september sa du det till mig igen och jag svarade med att ignorera det.


Den 8 September fanns du inte här för mig längre. Jag förstod aldrig allvaret med att du hade det jobbigt och ville att jag skulle hjälpa dig, men jag trodde det var ett skämt. Jag trodde det var ett skämt för jag vågad inte  se allvaret med att du inte orkade längre, jag ville att du skulle orka, jag ville att det skulle vara vi.


Det fanns så mycket jag ville göra med dig. Det fanns så mycket som jag ville säga, men det var försent. Dagarna gick vidare jag satt inne på mitt rum pratade inte med någon, jag satt bara där och lät tårarna rinna. Jag ville inte leva mitt liv utan dig, vi sa ju att det alltid skulle vara vi, så ska det vara också tycker jag...


En morgon kom min mamma in på mitt rum och sa att jag hade besök, det var dina bästa vänner Sanny och Anton som hade kommit.  De hälsade på mig för att de skulle få mig på bättre humör efter din död. De berättade att poliserna hade gjort en utredning om hur du dog, och de hade kommit fram till att din pappa hade slagit ihjäl dig med sitt bälte.


Nästa dag bestämmd jag, Sanny och Anton att det var dags att gå tillbaka till skolan. Nästa dag gick vi till skolan vi tre precis som vi hade bestämmt, vi gick förbi ditt hus, det var svårt för jag hade inte sett något från dig sen din död. När vi kom till skolan alla tre kändes det som om att alla kollade på mig,  som om att det var mitt fel att du inte fanns här längre.


I klassrummet viskade, fnissade och pekade alla tjejer på mig, på mig där jag satt som svagast brevid din plats, brevid dina gamla skolgrejer. Allt blev för jobbigt skolan, fritiden allt, jag ville vara hos dig nu där jag kände mig trygg, där jag kände mig speciell, där jag betydde allt för någon. Jag ville vara hos dig nu, mer än någonsin.


Nu så finns du inte här längre jag ska försöka gå vidare men det kommer bli svårt men jag kommer nog få lite hjälp av Sanny och Anton. Jag kommer ALDRIG glömma dig. Jag kommer ALLTID älska dig... Snart är det vi två igen. Väntar du på mig i himlen ?? Hoppas du gör det för om några år kommer jag upp när jag levt klart mitt liv. Då kommer det alltid vara vi två, vi kommer gå hand i hand för alltid.


Någon som dig kommer jag aldrig hitta men jag ska försöka så gått jag kan. Vi ses i himlen en dag, jag älskar dig! En ängel sändes till mig och det var du

 

Vad tycker ni ??

inga hästar men det är väl okej ?



Dressyrträning med Luna

Idag på morgonen så tränade jag dressyr med Luna för Helena Sterner. När vi skulle lasta ur så fastnade hon med lädergrimman så det var bara för pappa att köpa en ny under träningen. Jag red först på en fyrkant och gjorde framdelsvändningar och några satt perfekt medan andra var sämre. Sedan så gick vi på volt och övade på att flytta ut bakdelen.

Efter det så fick jag, först i skritt och sedan i trav, gå på en åtta på kortsidan fast den sidan där volterna möttes var rak. Då fick jag öva rakställning och se till att hon inte flöt in eller ut med bogarna. Tillslut gjorde vi skänkelvikningar och det har hon verkligen lätt för.


I början av passet var hennes form jättefin och hon bärde verkligen upp sig själv men i slutet, framförallt på åttan, så var hon trött och ville inte alls lyssna. Jag är i övrigt nöjd!

Ingen ridning idag

Blev ingen ridning idag eftersom jag hade magsjuka igår så det är ju lite sorgligt faktist för det ända jag vill är att komma upp på hästryggen..  Tror jag rider första gången om 2 veckor eftersom jag åker upp till min mormor
imorgon och kommer hem nästa tisdag kväll.!
Kom på nu att jag hinner rida nästa onsdag, Maja T ska vi rida då ???
MEN VI HÖRS OM 1 VECKA EFTERSOM DET INTE FINNS NÅGOT INTERNET UPPE PÅ FJÄLLET OCH JAG HINNER INTE GÖRA TIDSINSTÄLLDA !
Rhydd ddu Cymro !

Den 2 Januari

Idag så gick jag en långpromenad på det blöta fältet med Luna. Det var vatten nästan överallt och även i ett extremt litet dike var det vatten. Läskigt, tyckte Luna, men hon hoppade över med ett jätteskutt. Framåt slutet var hon jättetaggad och ville gå hur långt bort som helst men jag var helt slut så jag vände.

Väl hemma så schamponerade jag Lunas svans, man och vita kota så att hon var skinande blank, även om det inte kommer hålla länge pga leran ute. Men det är alltid kul att göra hästarna fina! Sedan så packade jag allt till träningen imorgon i min praktiska låda på hjul och sedan var jag klar!:) Tidigare idag hade jag även smörjt och rengjort diverse grejer.

Idag

Idag blev det ingen ridning pga nyår igår. Imorgon däremot så hoppas jag på att kunna rida ut tillsammans med pappa och Gunda och sedan så ska jag göra Luna lite fin, putsa grejer och packa till träningen på Tisdag. Ha det bra!♥

RSS 2.0