slide show

Mitt 2011- hästdelen

2011 på hästfronten har varit både upp och ned..

Men det är så att jag red i en "vanlig grupp" på Fredagar på HRK, men strax efter nyår förra året bytte jag till en annan grupp som fortfarande var en "vanig grupp" fast på Tisdagar, red i den gruppen ca 1 termin. I slutet av den terminen sa Elin min ridlärare till mig och min kompis Linnea att vi är jätte duktiga i hoppning, och hon ville att vi skulle börja i en hoppgrupp och bli något !


Så Linnea och jag disskuterade mycket över den punkten och vi kom fram till att vi skulle gå en termin i hoppgruppen, om vi gillade det skulle fortsätta. Så den senaste terminen har vi ridit i en hoppgrupp och ska fortsätta i den nästa termin också.


Dansade street i början av 2011 och jag bev tvugen att välja mellan dansen och ridningen.  Tänkte välja dansen tills sista dagarna, för hade en underbar ridlektion på Kluk Kluk (en ganska envis, stel ponny med massa fart i och ingen broms), och hon gick fint i formen och allt. De var så jag hittade tillbaka till ridsporten och såhära efter är jag glad att jag valde ridningen..


Jag tävlar ju ganska mycket och den hära tävlingssäsongen har varit en av dom värsta kan jag säga. Har kommit hem med rosett 2 gånger tror jag, resten av de gångerna jag tävlat har jag knappt blivit placerad ;(  Det är de som har fått mig att tveka på att ridningen är det jag ska hålla på med. Är inte helt säker nu men tror jag hittat rätt nu.


Har ju fått den otroliga chansen att rida/ träna Luna och Gunda, det går inte uppåt för oss hela tiden men vi kämpar och det är ju det som är viktigaste eller hur ??!!


Tror nästan att det var allt hoppas ni orkar läsa :P


Klukkluk hästen som fick mig hitta tillbaka till ridningen :)

Besöksrekord

Rekord idag, men FY SÅ LÅGT haha!
I varje fall så gör det inget, så länge statistiken höjs så...:)

Dagens blogg

Vi blev dagens blogg på http://perfectpony.blogg.se !Grattis till oss...:)

Kommer tillbaka v. 1

Min uppdatering kommer tillbaka på tisdagen v 1 om inte tidigare. Min ridning börjar då och jag är mer i stallet  då..
tänkte bara så ni ville veta att jag lever och kommer tillbaka till bloggen snart..
Om ni är intresserade av andra delen av mitt liv kan ni klicka in HÄR och HÄR! !
Ni får en gammal bild som ni kan hissa/dissa. Blogg.s vill inte samarbeta :@

28 December

Idag så började jag med att rida på fältet på Luna, i dressyrsadeln, medans pappa gick med Gunda. Jag gjorde lite övningar då jag flyttade henne med minimini vikthjälper och det gick jättebra. Tog en härlig, samlad galopp också men det var inte direkt hårdträning. Sedan så satt jag upp på Gunda eftersom att hon redan var färdig och det gick super!

Jag red bara en kort bit på grusvägen för som början på igångsättningen och hon var vääääldigt taggad. Det var faktiskt en av de första gångerna någonsin jag kunde hoppa upp på henne utan att någon höll i henne så att hon inte skulle svänga runt, hon stod helt stilla.

Första traven gick inte så bra eftersom att hon sprang väldigt fort(hon har en stor trav) och när jag skulle sakta ner så tvärnitade hon och jag tappade balansen. Nästa trav var dock längre och jag var mer beredd. Det är verkligen superkul att kunna rida på hästarna!:D
Gunda och Jag idag

Målar häst

Detta är en aldelles nygjord speed drawing som jag gjort. Ge gärna kostruktiv kritik.

Film

Här hade Gunda busat av sig det mesta men i slutet av filmen så dampar Luna ivär lite, hon kommer dock när jag ropade på henne :)

27 December

Idag så busade jag med båda hästarna i hagen pga blåsten. Luna och Guda brukar ha problem med att "släppa loss" men med lite blåst och kompisen så har de bilvit riiiiktigt taggade! Gunda fick rena rama rycken och for iväg i småstegringar och massor av bocksprång, jag har aldrig sett lugna, försiktiga Gunda så, haha! Riktigt kul. Luna hoppade runt på stället och studsade som en pingpongboll, hon var inte lite busig utan ungefär som när man släpper föl på bete!;)

Sedan när hästarna lugnade ner sig lite så tog jag in Gunda i Lunas box( med hjälp av godis, Lunas box är sååå läskig tycker Gunda) och kratsade hovarna samt smörjde in dem med hovolja. Det gör jag för att de inte ska få strålröta i all lera. Film på buset kommer!
Bilder på grimman jag fick av Maja G i julklapp :D

Mina favoritträns på Hööks

Idé från http://vibymuppen.blogg.se
499:-
749:-
NU 229:-
229:-
NU 344:-
Vilka är era favoriter?

Mina julklappar

Detta fick jag i julklapp i år.
-1100:-
- Grimma från Maja G(rosa/ vit med grått, mjukt ludd)
-Trimkniv
-Boken "Dressyr med Kyra", har börjat läsa och den är väldigt intressant och lärorik!
-Ridhjälm som kommer i Januari.
-Schabrak(mörkare i verkligheten) Har verkligen velat ha detta schabrak( även i den färgen!) sedan i vår så jag blev verkligen jätteglad:D

Bilder

Bilder från igår, Julafton:D
På väg upp;)
Trixet jag kallar för hoven
Gunda:

Julklapparna :)

Här är allt jag fick
-Grön digitalkamera
- Högtalare till Iphonen
-Godis
-Jeans
-Showmaster benlindor av Maja T
-underkläder
-CRW skinnridhandskar
- Vinterridhandskar
-2 mössor
- 2 halsdukar
-2 par stickade vantar
- 130 lösnaglar
- Sminkkit
- Massa smink
- Ridlektion för bästa tränaren Jenny Grahn
-receptbok
- Gröntkort kurs
- Ska antagligen hyra in en ponny i 3-4 månader
-Nagel kit
-Skissblock
-Massa örhängen
- Snöglob
-Neccesär
- De niro boots i vår.
+ Massa mer :)
Bebis häst <3

God Jul



Senaste nytt på bäckikens stall

Onödig fakta: Hantaget på tråden har gått sönder och vi har inget nytt. Snacka om att få stöt hehe...

Tolkning

Idag så tolkade jag med snowracern bakom Luna, det var väldigt kul! Hon har ju blivit tolkad med förut så det var verkligen inga problem för henne. Hon drog på jättebra och när jag var klar så fick även pappa och lillebrorsan prova. Jag använde körsele och en longeringslina som jag satte fast på båda sidor. Jag tyckte att det blev enklare att hålla i än om man skulle ta två tömmar.

Innan jag satte mig på snoweracern så gick jag bakom och höll emot lite när Luna skrittade och travade så att hon var beredd på att dra och sedan så gick jag bakom med snowracern lite bara för att se så att hon inte reagerade på ljudet. Det brukar ju dock inte vara några problem och som vanligt var hon lugn som en filbunke!

Hemma från underbara dagar i Falun

Hemma från helt underbara dagar i Falun, med några helt underbara personer. har inte varit i stallet sen dess så jag har liksom inget att skriva om typ. Jo, juste i Söndags så var jag i stallet och hade julfotografering, helt underbara bilder blev det.. :)
Men eftersom min säsong är över för i år nu, så kmmer inte jag uppdatera så mycket men jag ska försöka.
så om vi inte hörs så säger jag GOD JUL ÖNSKAR MAJA GRANATH ! :)

20 Decembers ridpass

Idag så provade jag att rida i dressyrsadeln och kan säga att den var som gjord för oss två! Aldeles perfekt på alla sätt verkligen. I början så hängde pappa med med Gunda och jag red runt fältet för att känna på sadeln och sedan red jag själv. I början så var hon väldigt nonchalant och gick mest runt och var allmänt trist men när jag sagt till på skarpen så skötte hon sig galant!

Formen var närmast perfekt och när jag efter en skrittpaus galopperade så hade hon maaaaassa enegri! Min gamla tant, haha;)Vad hon 21 eller var hon 5? Jag gjorde övergångar mellan skritt och galopp samt skritt och halt och det är helt klart hennes favvo kan jag säga, hon har liksom svårt för att göra något där emellan när man fattar galopp;) I traven och skritten gjorde jag en del sidvärtes övningar och en och annan klockren framdelsvändning.


Efteråt så tog jag av henne och borstade av henne och Gunda, smörjde tränset och även sadeln idag med, dock mest stiglädrerna eftersom att när jag fick de var de väldigt "fransiga" på insidan. Sedan sopade jag sadelkammaren och täckade Luna. Haha vet ni att på måndag ska det bli 8 grader varmt här? Helt sjukt hahah!
Luna går oftast löst efter mig efter ridpassen och idag fick hon även gå vart hon ville, lite hö var första anhalten hahah!

Maja G s uppdatering

Om ni undrar varför Maja G inte uppdaterar så är det för att hon är borta med skolan men hon kommer tillbaks imorgon kväll!:)

Nyköpt

Jag har varit på Hööks idag och vi köpte hovolja och en pensel. Sedan köpte jag en hemlis också;)

Gissa innehållet!


Julbilder del 2


Julfotografering

Idag så kom ju Maja G hit, skoj! Vi började att göra i ordning Luna med t.ex glitter i svansen och på nosgrimman. Sedan så dummade sig Luna när vi skulle in i sommarhagen så vi gick istället till vinterhagen. Där blev det dock kaos, så ja... vi fick ändå gå ni i sommarhagen tillslut vilket fungerade mycket bättre. Väl inne så hoppade Maja upp och vi tog lite stillbilder, samma sak med mig fast de bilderna blev mest suddiga.

Sedan så hämtade jag selen och longeringslinorna och vi tömkörde henne lite. Glömde spöet men det gjorde verkligen ingenting för Luna var astaggad! Hon lyssnade oftast ganska bra och gick faktiskt lite i form;) När vi var klara så gjorde vi i ordning Gunda, dock tog det ett tag( och en mosat tå på köpet) att lyfta bakhovarna men hon sparkade i alla fall inte.

Sedan så var Maja tvungen att åka, och jag sadlade, tränsade och så provade jag att hoppa upp. Första gången svängde hon runt med baken men sedan stod hon stilla. Jag gjorde det bara eftersom att hon har varit inne i en testperiod och inte blivit riden på länge, så jag provade helt enkelt bara att hoppa upp, gasta, bromsa och svänga lite. Nästa gång rider jag mer!:)
Luna och Gunda was kung- fu fightiiiiing, daradatadatadatadaaa
Del 2 av bilderna kommer snart, håll ut!


BILDER !

För min dåliga uppdatering så får ni bilder från ridningen på HRK. allt gick skit och formen och sitsen är ju inte bra , men bjuder :D
F
Jag är tjejen med rödaridbyxorna
Mini hinder...
inte bästa kvalitèn men det är min pappa som har fotograferat med en min digitalkamera

17 December

Idag så skulle jag ridit på förmiddagen, hade gjort i ordning allt men sedan så fick jag frågan om jag ville följa med till granngården och det gjorde jag, dock så hittade jag inte det jag skulle ha så det får jag ta på måndag på Hööks istället. När jag kom hem så var det sjukt mycket snöblandat regn så det var bara på med regnkläderna som gällde! Gunda fick ett fleecetäcke innan jag red ut och pga renget kunde jag inte göra något med henne idag heller.

Borstade av så mycket som det gick, tempade, kratsade hovar, tränsade och satte på skydd på Luna och sedan red jag ut en sväng. Hon var på riktigt skithumör som vanligt när vädret är så här och vägrade att göra något annat än att snurra runt i leran. Hon var dock fin i formen. Som vanligt när hon jobbar ordentligt med kroppen så lyssnar hon bara på t.ex ställningar, böjningar och när jag kortar upp henne men inte alls när jag bestämmer vart vi ska gå. Typiskt henne, haha!


Jag red inte alls så länge och bara skritt pga att jag inte ville bråka så mycket med henne i regnet. Efteråt torkade jag henne lite, tog av grejerna och satte på henne en tork-pyjamas med. Nu ska jag ut och strecha Luna och sedan sätta på hästarna utetäcken så att de kan gå ut igen.

Förlåt..

Förlåt för min sämsta uppdatering, men jag har liksom inte haft tid typ. Min hund opererades i Tisdags, och i Onsdags hämtade pappa och jag henne. Sen dess har det liksom varit fullt upp med att se efter henne..
I tisdag red jag på HRK och det gick jätte dåligt enligt mig men min kompis Linnèa tyckte att det gick jätte bra, så jag vet inte hur det gick.. Jag rider i hoppgruppen för Juniorer och det hjälper mig bra mycket i min ridning :D
Jag har inte varit hos Maja T eller hästarna på över en vecka nu, men med alla sjukdomar och allt så är det inte lätt.. Men på söndag ska jag dit, en sista gång innan jul.
Justeja på Måndag åker jag till Falun med min basgrupp 6Y, kommer hem på Onsdag så min uppdatering kommer inte vara något vidare... Men det var allt för mig denna gång :D
taggad Powniee ;D

Maja T

Ligger lite lågt med bloggning just nu av olika anledningar.

14 December, uteritt

Idag när jag gjort i ordning Luna så ringde jag på pappa så han kom och gick med Gunda. Jag red en sväng på fälten på sammanlagt en dryg kilometer kanske. Travade lite grann men sedan blev Gunda stressad för att hon inte riktigt såg vart vi var och sparkade bakut ett par gånger så sedan skrittade jag bara.

Under hela tiden så gjorde jag en del små övningar, tex gå "på snedden" och tempoväxlingar i skritten för att få henne mer uppmärksam än vad hon brukar vara när man rider ut och det gick ganska bra tycker jag, hon kortade upp sig en del. Annars brukar hon istället bara ta bettet och gå efter Gunda, stanna och äta när hon själv vill och sedan springa ifatt tills hon krockar med den andra hästens rumpa osv vilket kan vara extremt störigt. Eftersom att jag inte fick möjlighet att trava så mycket och galoppera så när pappa ställt in Gunda så gick jag till grusvägen. Dock så började hon med att vägra att gå dit men sedan ångrade hon sig, haha;)


Jag galopperade kanske 4 sträckor, hon var astaggad, en gång så fattade hon galopp så fort jag vänt, dock så var det någolunda kontrollerat så jag hade inte precis problem att hålla henne även om det gick fort. Jag övade på att få henne att fatta höger galopp, hon är väldigt dålig på det utomhus och EN gång lyckades jag men då bytte hon efter några steg.


Synd när vi är ute för då blir hon så taggad och lyssnar bara på galoppskänkeln, inte VILKEN galoppskänkel, och då stärker hon sig ännu mer i vänster. Men det är bara att kämpa på!:) Överlag så är jag nöjd över idag.
Min sötnöt<3



Ett par printade bilder


13 December- skoj från marken

Luciadagen idag också, snart julafton! I alla fall så lekte jag lite med hästarna från marken idag. Det blåste och regnade så himla mycket och eftersom att Luna hatar blåst så stod jag under vindskyddet. Tänkte filma också och var tvungen att ta in henne i boxen för att man skulle se men då blev hon väldigt stressad, troligen kombinationen att jag hade godis- Gunda var utanför- hon stod i en box och att det blåste en massa.

Därför tog jag sedan ut henne igen, så det blev varken film eller bild tyvärr... Då kom pappa och vi satte på Luna täcke och sedan mockade han medan jag körde de vanliga tricken och sedan två nya, att backa när jag står på sidan/bakom henne och spansk skritt( "hoven tricket" + gå framåt) och det gick riktigt bra!
Ni får lite gamla bilder/ filmer på trick:)
'Hoven'


Gammal film från oktober

Från idag, Luna som rullar sig lite haha;)

Till sist så övade jag lite grann på de trixen som Gunda kan, eller "trix". I alla fall, att backa när jag höjer fingret, inkallning och att kunna lyfta hennes hov och det gick super! Hon kan bli väldigt motsträvig och osäker när hon ska framåt och särskilt när man ska lyfta hovarna men idag stretade hon inte mot alls! Kul:)

Nytt i Bäckvikens stall

... är just nu att vi har kollat upp näringshalten utifrån foderanalysen på vårt hö. Vad vi ser det som så behöver hästarna inte nödvändigtvis något mer foder, detta fyller upp alla krav. Vi tog höet på våra egna fält och vi trodde inte att det skulle innehålla särskilt mycket energi, men när hästarna går på fri tillgång som de gör nu blir det alldeles lagom!

Därför ska vi fortsätta som vi gör.

Dressyrsadel

Jag har länge letat efter en bra dressyrsadel och för ett tag sedan nosade jag upp denna. Jag letade efter en basic sadel, och denna kostade endast 1000:- . Hoppas verkligen att den blir bra! Jag har nu, äntligenäntligenäntligen betalat den så förhoppningsvis får jag den denna vecka eller i början av nästa.

Så snart har jag både dressyrsadel och grönt kort, två saker jag längtat efter länge!
Åh vad jag har väntat! Blir förhoppningsvis min egna dressyrsadel på nästa träning!

Sorry

Förlåt för uppdateringen från min sida men det är faktist så att det händer mkt nu, som att på Lördag kväll och Söndag morgon hade jag feber. Idag var jag i skolan och hängde med min grymma klasskompis Patrik, det var GRYMT
Busschouffören idag var helt konstig idag, vilket resulterade till att jag fick gå ganska långt hem, eftersom han inte stannade :@ Men min hund var hos veterinären förut i dag, dem kunde inte göra ngt där så hon åkte till Strömsholm och djursjukhuset där, och imorgon ska hon in på operation, efter det så får vi se vad som händer men hon kommer hem innan Fredag har dem lovat !!
ÄLSKAR DIG GUMMAN LÄMNA MIG ALDRIG ! <3
Sorry för att det inte finns några hästar med

Förlåt/ Luna igår

Måste säga förlåt för att jag inte har uppdaterat! Igår så började jag att rida inne i hagen, men det var jättehårt så trots att jag först bara skrittade var jag tvungen att gå ut och rida istället. I hagen var hon jätteduktig och höll inte på och drog eller någonting men när jag kom ut så blev vi rätt så osams. Har ingen större lust att skriva mer om det dock.

Imorgon så har jag den sista spellektionen för i år och idag så är det äntligen prov för grönt kort. Känns sjukt att snart får jag verkligen tävla, det har ständigt känts som om det aldrig kommer bli någon kurs. Men först ska det hårdtränas. Hejhopp!
70 cm


Hur jag mockar

Tänkte skriva lite snabbt hur jag gör när jag mockar:P

1. Jag vänder på hela bädden och allt det som ska ut lägger jag i mitten medan den rena halmen läggs ut med väggarna.
2. Jag tar ut allt i mitten av boxen.


3. Jag lägger den rena halmen som ett tunt lager över hela boxen. Detta tycker jag är smart eftersom att den halm som legat i boxen tenderar att inte vara riktigt lika fräsch som den nya. Då är det smart att lägga den underst- hästarna har inte kontakt med den men den duger upp och gör bädden mjukare.
4. Jag lägger in ny halm, framförallt i mitten av boxen då hästarna ändå trampar ut den själva.
Färdigt! Hur mockar ni?



Sjuk..

Har fått lite feber och så har jag världens hosta så det blir inget stall för mig idag... MEN JAG VILL ! Men om man är sjuk så måste man ju tat lungt. synd riktigt synd är det..
Nu ska jag somna om och hoppas på att jag vaknar upp lite friskare :)
Fotograf: MAJA GRANATH

Söndag morgon

Jag har precis gått upp och ska äta frukost. Maja G kunde inte komma idag men jag ska i alla fall rida i hagen, håll tummarna för bilder!

10 December- Luna

Idag så red jag en sväng barbacka på Luna. Jag red en hel del på långa tyglar, bara skrittade på och svängde md tyngden.Ibland så ville hon bara svänga åt vänster( hennes "lätta" håll) och då kom jag på en ny grej! Att istället för att jag mest bara svänger(hon brukar då bara böja på nacken och gå ifrån mig) så gjorde jag en blandning av en framdels och bakdelsvändning. Då måste jag hålla in henne och stanna och hon tyckte att det var lite tråkigt, gav upp, och väntae. Victory!

Hon var på rätt så bra humör idag faktiskt, utom en gång då jag blev rätt sur på henne. Då gick hon ut på ett fält som jag egentligen inte får rida på och när jag sa till henne så småstegrade hon. Det löste sig dock. Jag klättrade lite grann också för att stärka hennes ryggmusker, och eftersom att jag red barbacka så kunde jag känna hennes muskler spännas i nedförsbacken. Super!

Travade en del också, innan jag skrittade av. Jag övade också på att gå på den vanliga asfaltsvägen en bit, hon har ju blivit så sur och vägrar att gå där på sistonde...  I övrigt så är jag nöjd och det var ett riktigt skönt pass!:) Ångrar dock att jag inte tog på mig regnbyxor...

Veterinär ?

Vet ni någon veterinär i Örebro området som har öppet idag Lördag ?? Skulle betyda massor, för min lilla älskade hund har gjort illa sitt eb och vi i min familj ville kolla upp, vad det är med henne :)
Hon betyder mest allt i världen för mig :)<3
inget hästreliterat inlägg.. Men Maja är det OK ?

´Hästfria dagar= ingen vidare uppdatering från min sida.

Jag har ju ett x antal hästfria dagar i veckan och då har jag likcom inget att skirvia om här.. Men jag ska göra mitt bästa... Kan kanske lägga upp lite hissar och dissar ??!!

Men iallafall så ska jag träffa Maja T i kväll, det är lucia i vår baptist kyrka ! Ingen av oss är med men vi tycker att det kan vara kul att vara dör och bara kolla på ! :)

Men ska jag antagligen till stallet tror jag :) Så då har jag något att skriva om. Men vi hörs :)


RÖSTA !

Rösta så vi kan förbättra :)
Vad tycker ni om designen?
Perfekt/ Supersnygg!
Kan forbattras!
Inte speciellt fin
Asful!
pollcode.com free polls



Videoblogg i sadelkammaren

Om ni vill veta något mer är det bara att kommentera!:)

9 Decembers ridpass- Luna

Jag red ut på Luna idag, och jag tycker att det gick riktigt bra. Jag övade en hel del på det som Helena, som jag tränar dressyr för, har lärt mig, nämligen att driva på henne för att få bakbensaktivitet men samtidigt hålla igen henne med yttertygeln så att hon inte blir så lång och går på bogarna. Hon var jätteduktig och överträffade verkligen sig själv för att vara på uteritt i tokblåst och regn.

Jag red mestadels på grusvägen med avslutade med en galopp på gräs. Hon var verkligen på springhumör, men alldeles lagom. En gång så råkade hon gå mot elstängslet så hon flög iväg i galopp och blev väldigt stressad ett tag, men rodeprinsessa som jag är, haha, så höll jag mig kvar utan problem trots att jag vara hade en stigbygel och att hon sprang över en pall. Erfarenheter är bra att ha ibland!;)


Detta var ju det första ridpasset som skrivits på denna blogg, så har ni några önskemål om hur jag ska utforma dem?
Hur ska jag utforma ridinläggen?
Korta, kortfattade utan detaljer
Långa, mycket detaljer, det jag gjorde innan, efter osv
Som det ovan




Drar ut och rider!

Jag ska strax gå ut och rida, hoppas det går bra. Vädret har varit lite till och från så hästarna har fortfarande täcken på sig, men de åker av snart så att de får en täckespaus. Ni får höra om ridpasset senare!
Trevlig helg så länge!




Täcke, täcke, täcke...

Just nu har Luna på sig ett täcke med 100g foder med halvhals på nätterna då det är kallt. Gunda går utan om det inte blir jättekallt. Anledningen är inte att Luna fryser mer än Gunda, då det är tvärt om, utan att Luna inte ska sätta alldeles för mycket päls. Jag fick dock veta att det skulle bli snöoväder inatt så jag satte även på Gunda ett täcke.

Jag satte på henne ett vanligt regntäcke med halvhals, dock är det utformat för att vara svalt men lite värmer det ju, men framförallt håller det henne torr.
Vad har ni för täcken på era hästar och när?

Jag och Luna i somras


Hästfri dag!

Idag är min hästfria dag i veckan, nästan alla andra dagar är jag i stallet eller träffar någon häst. :/ Lite synd med hästfria dagar men det är sådant man får stå ut med.
Men vill ni veta vad jag tycker är snyggt i  ryttarens väg ?  Det är nämligen
Åhh dör de är så snygga :) ! LOVVEE !<33

Vila

Hästarna vilar idag, trots att det skulle vara ganska kul att rida i den nya snön som kommit. Den är inte slaskig heller, flera minusgrader har vi här. Hur är vädret hos er?
Tycker förresten att vi fått ganska bra statistik för en helt nystartad blogg! 

Utrustning

Detta är vad jag tycker är snyggast just nu i butikerna.

Har ni någon favoritprodukt?


Följ med bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin
Bli först med att följa Bäckvikens stall på bloglovin!


Maja Ts mål

Mitt första mål är att fortsätta dressyrträna med framgång. Jag vill kunna nå den punkt då jag känner att vi är redo för att starta i en dressyrtävling, alternativt LC:1 eller 2. Jag vill även fortsätta kämpa med Luna så att vi går framåt i vårt sammarbete inom ridningen och så att jag blir starkare psykiskt för att slippa bryta ihop när det går dåligt.

Jag vill även utvecka mig och Gunda mera så att hon slutar få återfall och hugga och sparka när man hanterar henne, utan att det ska gå framåt så att vi kan börja rida igen och att det ska gå bra, att vi ska jobba intensivt med lungt med henne för att göra henne till en någorlunda normal ridhäst.

Maja G`s mål!

Mina allra största mål inom hoppning och dressyr är att, starta en MSV A i hoppning innan mina ponny år är slut.
Inom dressyren vill jag inte komma så långt men jag vill tävla en L:A 2.
Dem målen är ju lite mer drömmande... Men målen som jag vill nå nu är att komma ut på någon tävling med Luna ! :)


Gunda och jag har liksom nästan inga mål mer än att komma ut på någon utställning så vi får bedömmning om hur bra det ser ut för oss liksom. Men det kommer nog aldrig hända med lätt stressad gunda men man kan alltid drömma..


Jag satsar liksom inte på att nå toppen inom ridsporten, jag satsar mot en bra utbildning och så kan jag ha ridning och hästar som ett intresse på sidan av liksom :)
Det var lite mer om mina mål! Men kommentera ifall ni typ vill veta mer om mina mål..  Jag uppdaterar er ifall jag når något mål eller om jag höjer målet eller något sådant :)
Kolla vilken snygging som står på min ridskola :)

Gunda Pride

INFO !

Namn; Gunda Pride
Född: 3 Maj 1991
Höjd: 150 cm i manken
Ras: Varmblodig travare
Färg: tro det eller ej ! Hon är FUX !
Kön: Sto
Temprament: Snäll men lätt stressad.


Mer info om Gunda: Gunda är ett varmbldigt sto med en väldigt fin stam. Innan hon kom till Bäckvikensstall så var hon avelssto och hon har fått många riktigt fina föl. Gunda är säkert jätte fin att rida på men, jag personligen har inte ridti henne än, men det ska bli av.  När  jag har longerat henne så har hon mycket svårare för att gå i höger varv.
Gunda har ett väldigt fint trav steg, det ser man tydlig när man longerar henne..!  Hon gör alltid sitt bästa när vi tränar frihets dresssyr. Hon vill aldrig någon illa.. :) Hon blir lätt stressad för det kan nog ha hänt henne någt när hon var mindre så hon blivit osäker osv.
Gunda är min lilla klumpeduns :) Hon är VÄLDIGT klumpig om man säger så, men hon är verkligen VÄRLDENS bästa !! <33
Gunda har bott hos Maja T sedan Januari 2011.

Outlaw Luna

Info

Outlaw Luna
1990
Connemara korsning
Importerad f. Irland
147.8 cm i mankhöjd
Inriktad på dressyr men älskar att hoppa
Startad LA dressyr och LB hoppning


Luna är en envis, smart men inners inne snäll tant på snart 22 år. Dock märks det inte då hon är fin i kroppen och har väldigt mycket energi och gillar att dra iväg när man minst anar det. I stallet är hon jättesnäll och gör aldrig någon illa från marken. Dock har jag fått kämpa mycket för att få hennes respekt. I ridningen måste man vara väldigt bestämd även om det inte är så lätt....


Det Luna inte har gjort har ingen häst gjort, brukar jag säga, med vilket jag menar att hon klarar av de flesta situationer. I övrigt är hon väldigt klipsk men tyvärr tror hon att hon äger hela världen vilket kan skapa små problem. Bland annat höll hon på att gå framför en buss med mig- för att hon helt enkelt trodde att hon hade företräde!


Jag har börjat träna dressyr med Luna denna höst och satsar på att börja tävla med henne i vår.

Jag, Maja Torstadius

Jag är en sprallig själ på drygt 14 sommrar som kämpar mig genom sista skolåret på Engelska skolan. På min födelsedag den 24 Juni 2010 förändrades mitt liv för alltid och jag fick min Outlaw Luna. Just nu finns på vår gård utanför Örebro två stycken hästar, Luna och Gunda Pride.  Jag driver också bloggen http://otroligahast.blogg.se

Jag är ett riktigt stylingfreak, jag älskar att pilla med kodmallar och HTML koder(om det fungerar förstås). Jag målar även väldigt mycket, framförallt hästar och nedan ser ni några exempel. Jag fotar även mycket! En av mina favoritartister är förresten Ellie Goulding.

Jag har länge varit hoppgalen, jag har aldrig sett vitsen med dressyr. På sistonde har jag dock börjat dressyrträna och förståt tjusningen med det. I vår ska jag försöka tävla lite dressyr också! Som Maja G tidigare nämnt så ska vi blogga om hästarna här. Maja är sedan Augusti medryttare/ skötare på mina hästar och vi har superkul! Maja är lite knäpp som jag och duktig på att rida, plus att hon alltid står ut med mig!


Luna, som hon kallas, är min häst och jag rider mest dressyr med henne, även om hon i övrigt är en riktig skogsmulle. Gunda är egentligen min pappas och hon rider vi inte för tillfället men har gjort och ska börja igen.
Trevligt läsande mina vänner!;)
Jag fick ett önskemål om att skriva om mina framtidsdrömmar och mål. I framtiden önskar jag att jag skulle kunna ta över gården vi bor på och bygga stall i någon del av ladan, och då har jag ju även möjlighet till ett stort förråd av hö, och kanske göra någon lad-del till ridhus. Då skulle jag vilja driva någon form av verksamhet, tillexempel ridläger och turridning, kanske någon liten ridskola, kurser och allt sådant. Om det blir en mindre(och billigare) verksamhet så skulle jag vilja ha ett icke-hästjobb vid sidan av, på deltid. Med det är ju bara min dröm, och det blir ju svårt ekonomiskt att få ihop det. Först och främst måste jag ju börja med något annat. Gymnasiet närmar sig och jag funderar på både en seriös hästutbilning med instruktörlinje på gymnasiet och sedan högskola. Annars funderar jag faktiskt på webbdesigner eller att hålla på med autistiska barn. Konstig kombination eller?;) Mina mål med ridningen just nu är att komma vidare inom dressyren och kunna starta en RIKTIG dressyrtävling i höst. Luna har börjat komma tillbaks till sitt gamla dressyr-jag och jag hoppas verkligen att det fortsätter så. Kramar Maja @outlawluna och http://otroligahast.blogg.se
Maja Snigel Torstadius

Maja Granath här !

Hejsan ! Bloggen är ju inte riktigt igång än men jag har tänkt skriva lite om mig.! Jag heter Maja Granath och är 12 år. Mitt liv består till största del av hästar och musik. Går i 6:an på Kunskapsskolan i Örebro. Jag har två medryttarhästar som heter Outlaw Luna och Gunda Pride och dem är verkligen världens bästa !

I den hära bloggen kommer du kunna läsa om min utveckling inom ridningen och hela hästeriet. Vi är ialllafall två tjejer som kommer driva den hära bloggen, vi båda heter Maja ! :)
Den andra Maja äger Luna och Gunda. Hästarna står i Maja T`s lilla stall som vi kallar Bäckvikensstall!
Jag rider inte bara Gunda och Luna, utan jag rider också på Hallsbergsridklubb (HRK!). Min stavning är ju inte den bästa men jag ska verkligen göra mitt bästa så det blir roligt för er att läsa den hära bloggen.


Min och Maja T s historia då..
Vi har gått i samma kyrka sen jag föddes typ. Men vi har aldrig riktigt pratat. Först när vi åkte på en gemenskapshelg med kyrkan så började vi prata allt mer och mer...  När vår kyrka hade 150 års jubileum så var Maja där med Gunda och Luna, och jag som rider var ju bara tvugen att prova så jag gjorde det och jag blev helt förälskad i Luna.. Dagen efter jag hade ridit skickade jag ett PM till Maja på daywievs och sa att jag var typ helt förälskad i Luna och att jag skulle göra allt för att få rida henne igen, så den eftermiddagen red jag Luna igen och jag var helt fast.. Sen den dagen har jag ridit hos Maja typ två gånger i veckan på Luna.


Gunda rider jag inte, utan hon och jag kämpar på från marken med frihetsdressyr och lite mera :)
Men det var ju lite om mig nu!!! Mer kommer ni nog få reda på under tiden jag bloggar här.. Om det är något ni undrar över så är det bara att kommentera och så kommer vi svara så gått vi kan :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0