slide show

Dressyrträning

Idag så var det dags för dressyrträning igen. Lastningen gick jättebra som tur var. Vi började att skritta fram på en fyrkant samt göra framdelsvändningar där och Luna gjorde det nästan perfekt! Sedan travade jag fram på en volt och gjorde korta övergångar till skritt och tillslut så minskade jag bara traven riktigt mycket.

Efter det så gjorde jag denna övning, först i skritt där jag målat grönt och sedan trav(blått) hela vägen. I högervarvet gick det bra men vänster var lite krånligare.
Till sist så galoppjobbade jag henne på en volt i båda varven ett par gånger med övergångar till trav. Jag måste jobba på att sträcka upp mig i galoppen. I övrigt gick det mesta bra, inte på topp men absolut godkänt! Nu ska vi bara kämpa på!:)

Maja G njuter av sina sista dagar som "barn"

Haha! ;) Hon satt och skvätte vatten i ansiktet på sig själv... XD

Luna och Gunda 28 Mars

Idag så red jag Gunda och Maja G Luna, det gick jättebra tycker jag! Gunda var snäll i hanteringen och allt sådant och var först väldigt taggad, dock började hon tjura lite så Maja hoppade av och gick före med Luna, sedan löste det sig och vi red vidare. Då blev Gunda plöstligt väldigt taggad och det gick jättebra!

Vi red en runda med lite olika underlag, mest asfalt och grus men det blev in på ett litet gärde också för att Gunda skulle göra utlopp för sin nyfikenhet... Vi travade en gång under ridturen och på grusvägen hemma och hon hade extremt mycket energi. Men det är bara kul!


Maja sitter här bredvid mig men jag skriver haha xD Det gick jättebra för både henne och Luna och även Luna var väldigt taggad och glad! Hon var dock lite hungrig men det verkade gå bra ändå. Vi är nog nöjda alla fyra! :)

Gårdagen

Igår så red jag lite dressyr på Luna varvat med klättring. Dressyren i början av passet gick väldigt bra men sedan blev hon ofukuserad och framför allt pigg som bara den så det slutade med att hon inte alls ville jobba och bockade lite istället.

Då tyckte jag dock att det fick räcka så trots att jag kört med henne ganska länge så red jag lite mera och tog sedan en galopp igen och då skötte hon sig. Sedan skrittade jag av henne för hand över fältet på den lilla "vägen" där.

Veckoplanering


Bilder sedan onsdag

Lillebror hjälpte till :)
Luna trixar lite


Sorry

Förlåt för den urkassa uppdateringen men jag ha haft mycket att göra. I torsdags så red pappa och jag tilsammans, han på Luna och jag på Gunda. I onsdags så busade jag med hästarna och minibadade Luna. I måndags så red Maja G på en häst som heter Pokémon och jag fotade, så jag hade tänkt lägga upp de bilderna här! Enjoj!
Foto: Jag, Maja T Ryttare: Maja G

Outfit

Outlaw Luna
Dressyrsadel
Schabrak- Horse Head
Träns- Hööks


Gunda Pride
Träns- Hööks
Allroundsadel
Schabrak- vitt med guld och blå passpoal, tror det är från Mias RS





LUNA 18 mars

Maja T red Gunda och jag Luna. I boxen ville Luna gärna bråka med Gunda som vanligt *suck*

Red på asfalts vägen en stund och jag lät henne bara lunka på i sin egen takt, satt bara och tänkte på lite allt möjligt. Behöver sån tid för mig själv ibland kan jag säga. Red in på en gräs väg och herregud vilken känsla det var ÄLSKART !


På gräsvägen så blev Gunda rädd för en sten och VÄGRADE gå längre så hon slängde runt och bestämde sig för att gå åt andra hållet. Så jag och Luna vart bara tvugna att gå efter dem. Vi gick över vägen till andra fältet där vi travade och jag vågade, en ganska personlig grej då men jag har blivit rädd för det mesta. Fråga mig inte varför men nu är jag på väg tillbaka till att bli den dära TUFFA tjejen jag var för inte så länge sen.


Skrittade och travade på vägen tillbaka. GUD VILKEN UNDERBAR RITT.


Imorgon ska jag rida för min tränare Jenny Grahn i grupp. ! På tisdag så rider jag i hoppgrupp på HRK.


VILL BARA URSÄKTA MIN DÅLIGA UPPDATERING OCKSÅ MEN JAG HAR HAFT MASSA I MITT LIV MED TYP UPP OCH NED GÅNGAR, och tro det eller ej men också liv och död.



Gunda 18 Mars

Idag så red både Maja G och jag tillsammans, jag på Gunda och Maja G på Luna. Jag hade tänkt att Maja kan berätta om känslan med Luna och så, jag kan ju inte precis berätta då jag inte red, men jag ska skriva om Gunda.



I alla fall, Maja och jag red först ut på stora asfaltsvägen och red där nästan en kilometer. Sedan gick vi in på en gräsväg och hade tänkt gå hem därifrån över fälten men då blev Gunda lite rädd för en sten ocbh ville inte gå vidare, samtidigt kom jag på att de fältet är så leriga så vi skippade det och gick upp på vägen igen och sedan till de "vanliga" fälten på andra sidan.


Där så travade vi en bit och Gunda höll nästan på att falla in i galopp, taggad? Hon ska ju dock bara travas så jag fick hålla emot lite men det gick bra. Hennes trav brukar vara väldigt ojämn och hackig, men idag flöt det på som bara den. Hon är ju travavlad så hennes travsteg är... svåra( minst sagt) att rida i.


Sedan så gick vi vidare hemåt och när hästarna kikat klart på några rådjur så travade vi lite till, det gick lika bra det. Gunda var väldigt snäll och lugnt idag och var helt otrolig i sadlingen och när jag skulle hoppa upp stod hon blick stilla även fast ingen höll i. Hon ville inte ens gå hem efter ridpasset.

Jag är så glad och stolt över mina hästar!♥( Och Maja förstås, haha! )










Luna 16 Mars

Idag så red jag helt kravlöst, först på uteritt med pappa och Gunda uet på grusvägarna en halvtimme ungefär och sedan så galopperade jag lite på fältet. Hon var ( i alla fall innan hon fick ett dampryck) otroligt duktig och springvillig, haha ;)

Nytt dressyrspö

Behövde ett nytt hel enkelt...

This or That

Dressyr/ Hoppning
Svart/ Brunt läder
Dressyrsadel/ Hoppsadel
Terräng/ Gymkhana
Gunda/ Luna
Marin/ Rött
Skritta fram/Skritta av
Shettis/ Isis
Dressyrmupparna/ NellieB
Sadel/ Barbacka

Dressyrträning

Fantastisk träning idag! Maja G var med och fotade, och jag är sååå stolt över Luna! MASSOR av bilder finns på http://otroligahast.blogg.se

Dressyrträning nästa

Luna står i transporten och vi anda sitter i bilen, på väg till Kumla.

I Kumla ska Maja T träna luna för tränare :-)

Hon skriver nog mer senare .


Fail...

Dendär hästen alltså... Trixar, helt hux flux bara för att få godis...
image description

Veckoschema

Nu får ni veta vad jag gjort/ kommer göra denna vecka. Det är bestämt att på LÖRDAG ska jag träna, så jag gör det andra jag skrivit på helgen på söndagen om det inte blir ändringar. Maja G kommer eventuellt på fredag och sedan lördag som hästskötare/ fotograf.

Lite bilder från tidigare ridpass denna vecka

Min fula kluttunge♥ I övrigt( de dagar jag inte haft fotograf) har hon varit helt otroligt fin i formen. Taggar träning i helgen!


Chrisandra 6 mars

Idag var hon ingen prinsessa längre... När vi skritta fram så tog vi en tur ut i solen och gissa om jag hade en lycklig ponny då? Hon studsa och takta väldigt mycket..

Kom in i ridhuset efter en del bråk mellan henne mig! Hon var väldigt stel i sidorna och extremt hård i munnen.

Red på 3 bom serier, hon ville inte gå fram det kändes som om handbromsen var i. Red runt på den dära banan 2 gånger.

Sen var det dags att hoppa. Trav hoppade alla hindren red inte på självförtroende så fick 2 stopp som var helt och hållet mitt fel!

Skrittade av henne och reflekterade lite över lektionen!:-)


Har nu någonsin funderat ?

Hejsan har ni någonsin funderat på hur och när er karriär tar slut ??

Jag sitter och funderar på det nu och jag kommer inte på en enda grej som skulle få mig att sluta nu! Det kanske blir döden som skiljer mig och hästarna åt ?? Jag har faktiskt ingen aning än..

Hur tror ni era historier tar slut ? När och varför ? Kan ni kanske berätta för mig vad ni tror ?


RSS 2.0