slide show

Roooligt

Länge sedan Maja och jag hade så kul i stallet! Vi red först ut länge i superfint kvällsväder och sedan mys i sadelkammaren. Jag tog även den första galoppen på 3 veckor, sjukt härligt var det, och Luna var faktiskt på bra humör idag( igår stegrade hon sig hööögt upp i luften) . Jag är ledsen att jag inte riktigt orkar vara seriös och jag har även en uppsats att skriva så jag hinner inte skriva mera.

Kram!
(bilder från igår när jag longerade och promenerade)

Hemma

Hej på er! Igår kom jag hem och hälsade på min älskade ponny som kom springandes mot mig så fort hon hörde mig, att hon kunde bli så glad! Det var säkert motionen / godiset hon saknade mest, hehe... Jag gick i varje fall ut på en löspromenad med henne i mörkret och hon var otroligt taggad. Jag vill helst inte copy/pasta inlägget jag skrev så ni kan läsa det här.
Luna tror förresten att hon förvandlats till en vild mustang under tiden jag varit borta så hon har lite problem med att koppla ihop vad en vanlig häst klarar av. Det är i vilket fall vad hon vill tro att hon har problem med...


Skidåkning + pulka åkning.

Hejsan nu är jag säkert och åker skidor i fjället med Lollo, vi kommer ju verkligen skina ute i backarna *host* haah herregud vad vi kommer se ut.  Imorgon kommer jag hem iaf till Örebro det gör även Maja T också. Snart kommer ni se mig och Maja ute på tävlingar/träningar. jag säger bara passa er för vi är sjukt taggade för den hära säsongen. Jag ska iaf hålla kvar min titel "seriemästare" och "yngsta och bästa placerade" !


För er som vill vet så är det jag och Lollo på bilden :)



Hästfri vecka igen..

har haft en hel hästfri vecka igen... Vilket suger men jag har fyllt upp veckan med skid och skoteråkning.. VILKET JAG ÄLSKAR LIKA MYCKET SOM HÄSTAR ! För er som inte vet så gillar jag motorsport lika mycket som hästar och det är liksom mitt liv !

Men nu ska jag lämna ifrån mig datorn tror jag ?!


LILLA SAKNADE GUNDA ♥


Hovskägg

Jag har faktiskt riktig tur med Luna då hon knappt har något hovskägg över huvud taget. Då slipper jag fixa med det och det är även bra då det skulle se fruktansvärt om jag gav mig in på att klippa det. Hennes kronrand är också närmast perfekt, om man inte inspekterar på riktigt nära håll förstås.

Elastisk sadelgjord

Jag tycker att det är ett måste att använda elastisk sadelgjord på alla hästar. Att inte använda en gör att man utsätter hästen för svårigheter att andas, tänk er själva när sadelgjorden sitter så hårt så att det inte ska åka runt och du inte kan andas ordentligt? Ett annat problem är även att gjorden måste spännas extra hårt för att inte åka runt.

En elastisk gjord å andra sidan, kan spännas lagom hårt så att den sitter nära hästens buk så att sadeln inte glider runt men att hästen utan problem kan andas. Den sitter helt enkelt lagom fast hela tiden. När jag köpte dressyrsadel behövde jag en ny sadelgjord men jag, som inte hittade en elastisk gjord i min prisklass i någon butik, valde att köpa en bra begagnad gjord istället. Det är verkligen ett tips från mig, då sparar du pengar men kan propritera hästen.


Jag avskyr när folk rider med icke elastiska. Det finns helt enkelt ingen ursäkt.


Tips för en bra blogg

När du bloggar, finns det några saker du absolut inte bör göra om du vill få mycket läsare. Om du inte gör några av dessa saker- Grattis!

- Låta bli att provocera- var vänlig men ha gärna lite extrema åsikter och ta ut svängarna!


- Skriva deppiga texter - Deppiga texter är bara okej mycket sällan och mycket lite. Det finns verkligen ingen som verkligen tycker synd om dig när du bara sitter och gnäller över ditt liv, det är inte intressant.


- Stava fel/ inte använda styckesindelning- Den bloggen lämnar jag på direkten. Shame on you!


-Använda för mycket smileys/ utropstecken/ förkortningar/ slang/ glömma stavregler - Ger bloggen ett otroligt oproffsigt intryck. Ingen orkar läsa "d" istället för "det" och "dirren" istället för direkten och så vidare. Jag förstår verkligen inte vem som kom på att det lockar folk.


- Inte använda ett varierat språk- Låtsas att du skriver en svenskauppsats du ska lämna in istället.


- Inte skriva ordentliga inlägg- Finns det något oproffsigare? Du kommer tyvärr ingen vart på att skriva ungefär 1 inlägg per dag där det står " HEJ idag red jag min ponny på banan det gick bra hejdå pusspuss".


- Glömma bilderna- BIG NO NO! Helt klart den största och vanligaste bloggmissen, försök att ha en ny bild i varje inlägg.




Lite mera om mig. Intresserade ?

Tänkte skriva om vart jag ridit och hur det var där då o.s.v

Jag började rida vid 3 års ålder på Folkatorpsridklubb och den ridklubben var grym när jag gick där.! Passade mig perfekt eftersom jag var en ganska liten person. Det var bra för dom hade bara Shetlandsponnysar och några B-ponnysar.Där fanns också massa bra ridlärare som bara var BÄST då. Kommer ihåg när jag var ca 6 år s¨var jag i stallet nästan dag och beundrade de stora tjejerna som red bra. Trodde aldrig att jag själv skulle stå där en dag.
Men mot mina förväntingar så blev jag mot alla odds en stalltjej. Var fortfarande i stallet varje dag som jag kunde

ÄLSKADE VERKLIGEN ATT VARA I DET STALLET OCH BARA UMGÅS MED MINA BÄSTAVÄNNER. NÄMLIGEN HÄSTARNA. På den tiden hade jag det jobbigt med kompisar och hade inte många.. Men hästarna var liksom min vänding.. För vissa dagar orkade jag inte ens leva livet..

Men en dag sa de då varande ägarna att de skulle sälja stallet och jag blev förkrossad för ingen visste hur det skulle bli med vår lilla klubb.. Så bestämmde mig för att ställa mig på kö till HRK ! Kom in där efter bara en sommar. Så jag slutade på folkatorp och började där.

Nu går jag där och är en nöjd ryttare som utveckals för varje dag som går. Kanske inte är så mycket i stallet men hästarna är ändå det som betyder mest för mig


BLOGGTIPS

Här är lite bloggar jag kikar in på dagligen :)
ELLIOTS<3
MOAS :')
LOLLOS :)
MAJAS ;)
MITT LIV SOM(MIN EGEN)
MAJASSS
VIBYMUPPEN
TINTIN QB
DRESSYRMUPPARNA
BE DRESSYR
+ massa fler orkar inte lägga upp alla nu ;)

Lila outfit

Faktiskt rätt coolt!

Mina alldeles egna mål!

Jag tänkte skriva lite vad jag har för mål med min ridning.

DRESSYREN



*Starta L:B eller L:A får se vad jag hinner med
*utveckla mina skolor ordentligt så dom blir riktigt fina
*Få en bättre sits, min sits är redan fin men vill att den ska bli ännu bättre !
HOPPNINGEN


*Försöka försvara mina titlar som jag tog förra året !
*Hoppa 110 med lilla prinssesan
*Debutera 90/100
* Börja tävla regionalt eller Lokalt.


Jag kanske inte har förutsättningarna för dom hära målen men satte upp dom med min tränare och hon tror att jag kommer nå dom bara jag vill tillräckligt mycket !


Satsar mot toppen och vill nå den



Sportlovets första och kanske enda ridpass

Idag så red jag lite barbacka med Luna.  Det blev bara skritt eftersom att vi ska ta det lugnt, men Luna hade ganska mycket energi! Jag skrittade mest på långa tyglar och flyttade henne för vikthjälper och så, i övrigt så fick hon mest gå runt i sin igen takt. Till sist så hoppde jag av henne och gick med henne ungefär en kilometer på asfaltsvägen.

Efter det så övade jag lite trixande. Jag utvecklade "upp" lite grann och provade att få Luna att gå utt på trappan till sadelkammaren. Eftersom att den är gjord av metal så böjdes den nästan ner på marken för hennes tyngd, hehe ;) Hon är så duktig, jag behöver bara kalla på henne så börjar hon fundera febrilt på hur hon ska göra.  Gjorde alla möjliga andra trix också, skoj tyckte Luna!
Knäppte även några fina bilder!

Tjosan!

Det är otroligt härligt väder ute, och nu ska jag ut och rida Luna! Det blir bara skritt eftersom att hon vilar från imorgon och fram. Bloggar mer senare... :)

Stallet för mig själv 15 februari

Hejsan idag hade jag hela stallet för mig själv och det var en otrolig känsla. När jag kom dit så mockade jag i 30 minuter och körde 2-3 kärror till stacken.

Efter allt var färdig mockat så tog jag in Luna i boxen och band fast Gunda, Luna rullade sig som vanligt och hon "skakade" ju inte av sig det idag. Men så brostade jag Luna så hon blev skinande ren och så gjorde jag en charmig svansfläta as always :)


Sen så gick jag ut till "banan" som vi kallar det ! Där så busade jag lite och sprang runt och dom travade så fint efter eller brevid mig. Kände mig jätte stolt som hade hästar som respekterade mig och det beyder kan jag säga. Berömde båda hästarna väl och ofta. Det syndes verkligen att dom hade kul! Hade med mig mina fina lila benlindor lindade Lunas ben med dom och det var JÄTTE snyggt på henne


Iaf efter vi hade busat en stund så gick jag till sadelkammaren och fixade en liten överraskning till Maja där nomnomnom :)


Haha men vill bara säga TACK till Maja som gav mig denna möjligheten att vara i hennes egna stall själv :)


FICK INGA NYA BILDER SÅ NI FÅR EN PÅ MIG OCH FINA MYSKO <3


ÄLSKAR DIG FINASTE :*



Lilla prinsessan 14 februari <3

Idag red jag lilla prinssesan CHrisandra och när jag kom dit så var hon mer brun än vit ;-)

Så det blev en del borstande innan hon blev vit igen! Men gjorde en liten charmig svansfläta innan jag sadlade och tränsade :)

Började med framridningen och hon var jobbig och hård i munnen men det blev bättre efter en stund. Sen så jobbade vi på ställning och böjning hon var hög i nacken och ville inte gå i form men försökte men det gick Inge vidare så gav upp den iden

Ridpasset var super och hon har fått en ny sadel som är helt otroligt skön ! Min sits blev näst intill perfekt i den sadeln och passade mig perfekt. Så i den kommer jag rida flera gånger !

Som ni kanske vet så har jag stallet imorgon och det kommer bli sjukt kul och ha allt för mig själv och känna att allt hänger på mig ! Fick inga bilder på chrisandra men tog några på mig och tiger och på mig och mysko och sen några på bara hästarna :-)

 

 


Lite info

Under hela sportlovet kommer jag vara borta men jag hade tänkt göra några tidsinställda som kommer upp och hoppasd att Maja också gör det :)

Mocka

När man har en häst vet ni nog alla att man måste klara av även de tristaste jobb... Till exempel som att mocka. Här om dagen, innan vi åkte bort, så upptäckte jag en gigantisk bajshög som orsakats av att Gunda stått på samma ställe och ätit i några veckor. Så det var helt enkelt bara att hacka loss den och köra ett par sjukt tunga kärror till stacken. Skönt att få bort den dock, det var värt slitet! ;)

Söndagen

I går så red jag först Luna, men var tvungen att avbryta då hon blir snuvig av värmen( haha?!) och väntade på att solen skulle gå ner och red då under tiden Gunda. Hon var över förväntan, stod helt stilla trors diverse problem när jag skulle sitta upp och hon hade verkligen bjudning. Jätteglad är jag!

Luna blev sedan riden igen, det var meningen att jag skulle hoppa men det får jag npg göra någon annan dag då hon var otroligt tjurig eftersom att hon blivit tagen ut och in i timmar. Jag var dock väldigt bestämd så det gick åtminstonde att göra någonting av passet.

Häst fri vecka

Hejsan har haft en mer eller mindre hästfri vecka nu! I tisdag hade vi teori i hoppgruppen. Vi kollade hur man satt i sadeln och allt sånnt!

Jag märkte att jag har en väldigt fin hoppsits och min ridlärare säger att jag ska vara stolt för den så det är jag verkligen.

I onsdag var det egentligen menig att jag skulle rida men det tyckte inte min pappa så blev det ju inte !

I helgen har jag hängt med en av mina bästa vänner och Gud vad vi har garvat! På tisdag rider jag igen och då är det dressyr på lilla prinsessan Gud vad jag älskar den ponnyn alltså!

På onsdag har jag bäckvikensstall för mig själv så då har jag tänkt ta en promenad med Luna och sen antagligen en promenad med Gunda eller så leker vi bara i hagen ! Får se vad jag känner för helt enkelt!

Ska också försöka ta lite nya bilder då! Men nu måste jag gå tillbaka till matten för vi har prov imorgon ! Vi hörs :-)

-iPhone inlägg-

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3156732/images/2012/pic_189133195.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3156732/images/2012/pic_189133195.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3156732/images/2012/pic_189133195.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3156732/images/2012/pic_189133195.jpg" class="image">


Luna uppskattar sin saltsten..

OMNOMNOMNOMNOM


Nytt på Bäckvikens stall

Hästgodis och Stor saltsten + hållare
Ny grep då det behövts ett tag...

Bloggtips

Denhär tjejen, Mizel, driver en blogg som mestadels handlar om hennes urfina medryttarhäst Svea men passar också om du gillar att läsa om ohästig vardag i en hästig blandning. Hon har en vintrig, fin design och skriver intressant och lägger ofta upp nya bilder och videos!

Luna 5 Februari

Idag så red jag runt lite på fälten, delvis med pappas och Gundas sällskap. Luna var snäll för det mesta och sökte sig ner i formen ibland men var samtidigt väldigt ätig. Tillslut verkade hon tröttna på att jag sa ifrån och gjorde det som jag snackade om i videobloggen, att hon galopperade och allt runt omkring det. Hon hoppade även över ett dike höhöhöhöhö ;)
Jag blev sjukt arg på hennem, att hon utvecklat den ovanan men det är bara att rida vidare och vara lika stenhård igen. Galopperade lite till på grusvägen innan jag skrittade av.
Fler bilder finns på http://otroligahast.blogg.se

Igår

Igår så var Luna varm om en hov så jag red inte utan tog istället in båda hästarna i sommarhagen och busade med dem där. Sedan så red jag Gunda och det gick faktiskt riktigt bra :D
Ni får lite härliga vinterbilder!
Bilder på trixet "skaka" på tre bilder under



















Hundbilder

Här får ni några bilder på min lilla Freja :-)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3156732/images/2012/pic_187730120.jpg" class="image">


Ridpasset i videoblogg


Chrisandra 31 december

Red Chrissan i tisdags och det gick ganska bra inte ett ända stopp eller någon bom ner.
Började med att jobba igenom henne riktigt ordentligt. Det gick super dåligt för hon var väldigt hård och seg i munnen.Hoppade fram på en lite stuts som kanske låg på 40-50 cm.
Hon tittade väldigt mycket på hindreran innan fick säga till henne en gång att hoppa över det och sen gick det lika enkelt som en dans. Hoppade studs och sen 5 galoppsprång till nästa hinder som låg på kankse 70 cm? Därifrån skulle jag rida rakt ut och sen komma på ett räcke till, där drog hon ner huvet och skulle kolla väldigt mycket för hindret var rött.
Så hon drog ner huvet och jag tror hon ska stanna men hon tog världens språng över ett hinder som kanske bara ligger på 75 cm ? Sitter kvar på ryggen och rider ur svängen och saktar av till skritt. Sen så sänkte hon till Frida och Ella dom kanske hoppade som högst 50 cm.
Jag vet inte riktigt inge fel med det kan jag säga ! Ridlektionen gick enkelt och bra inga höjder direkt. Men men. Fick inga bilder heller då vi filmade till teorin nästa vecka.
-bildlöstinlägg-

Förlåt

Hejsan lovade ju ettt detaljerat inlägg om rid passet igår men när jag kom hem från bäckvikensstall var det bara att börja städa rummet och fixa. Och idag har jag varit med en kompis efter skolan och sen så var det att öva till en lunch konsert som jag och min kompis Malin ska vara med på!

Men imorgon efter skolan LOVAR jag att det kommer upp, blev inga nya bilder men min ridlärare filmade så kan fråga om jag kan få filmen sen!

Tänkte bara berätta lite snabbt vad jag gjorde med Gunda, började med att kolla så hon hade all koncertation på mig så jag tog in henne i stora hagen och släppte henne där och så sprang jag lite och ville att hon skulle följa med. Duktig som gunda är så travade hon efter mig fint.

Kände att hon verkligen lyssnade på mig så höjde fingret och sa back och hon fattade efter 3-4 gånger. Tillslut satte jag i hop en liten show eller vad man ska säga då hon backade då jag höjde fingret sen så följde hon efter mig när jag gick i väg och sen backa jag henne igen och sa stanna. Satte mig ner på huk och sa "kom Gunda" hon kom och la mulen i min hand.

Rörigt inlägg jag vet men iPhone bloggar och är inte riktigt high på det hära än. Men imorgon kommer jag tillbaka och skriver om hopp passet och ska lera fram ovisade rid bilder på mig! :-)


Luna 1 Februari

Idag så kom Maja G, men hon valde tillslut att inte rida. Jag red i varje fall, och hon gick. Jag började med att rida på asfaltsvägen och sedan runt "trekanten" som delvis är grusväg. På den sista längan grusväg så travade jag fram henne lite, och när vi kom tillbaks så gick Maja in i hagen för att leka lite med Gunda och jag red vidare lite på fältet och galopperade, dock så var hon inte riktigt på humör och jag fick inte så mycket flyt.

Då gick jag över till andra-sidan-vägen fältet och travade lite där, men då så såg Luna något vid den lilla bron som finns där. Då hörde jag plötsligt en räv" skrika" och springa över bron. Sedan så gick den precis framför oss, och sedan ville Luna springa efter den, haha, så jag tog en snabb härlig galopp! Sedan hörde jag den "skrika" igen och då så blev jag lite rädd och travade tillbaka ;)

Maja hade sprungit lite löst med Gunda som hade varit jätteduktig samt att hon lärt henne lite små saker.  Maja kanske berättar mer om vad hon gjorde?
Såhär såg Luna ut samt att hon hade ett träns med reflexer.
Man ser Maja G´s übersnygga schabrak under sadeln!

RSS 2.0